2011. október 28., péntek

Perger Gyula: Oltalmad alá futunk - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! "Oltalmad alá futunk"A könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
Hatvan éve állt össze az az anyag, amely most könyv formájában végre napvilágot lát. A Győri Egyházmegyei Levéltár iratait közlő forráskiadvány-sorozat újabb kötetének története a második világháború utáni évekre nyúlik vissza: A győri Könnyező Szűzanya 1947-es, jubileumi búcsúján még a teljes püspöki kar részt vehetett, s Mindszenty József bíboros történelmi jelentőségű beszédet intézhetett az összegyűlt hívekhez. Aztán a következő évben a hercegprímást letartóztatták, az egyházmegye papjait megzsarolták és szintén börtönbe zárták, a Mária-kultusz ápolásában nagy szerepet vállaló szerzetesrendeket pedig feloszlatták. Ebben a magyarországi katolikus egyház szempontjából válságos helyzetben, 1950-ben a római Centro Mariano Internazionale felhívására kezdődött meg egy nemzetközi Mária Enciklopédia összeállítása. A püspöki körlevél hatására a Szűz Mária tiszteletére vonatkozó adatok gyűjtése országszerte megindult, azonban a tervezett enciklopédia számára beérkezett győregyházmegyei jelentések sohasem jelenhettek meg. A fennmaradt dokumentumok tanúsága szerint azok feldolgozása máig nem kezdődhetett meg, s Orbán László teológus-könyvtáros hátrahagyott iratai között lappangtak. Most a jegyzetekkel kiegészítve, fekete-fehér, a kötetvégi mellékletben pedig színes fotókkal közreadott forrásmű nem csupán egy kéziratban maradt adattárként áll előttünk, hiszen a főesperességek (Győr, Sopron-locsmándi, Rábaközi, Komáromi) települései szerint közölt írások elevenen tanúskodnak a kis közösségek plébánosainak történeti, művészettörténeti ismereteiről, lelkipásztori működéséről és a hagyományok továbbéléséről. A mariológiai vonatkozású szakrális emlékekről szóló jelentések alapján például egy viszonylag teljes katalógus összeállítható. Bár részletes személy- és helynévmutatók elkeltek volna a kiadványban, beszerzése a történettudományi és helytörténeti gyűjteményekbe mindenképpen javasolt. ISBN: 978-615-5035-00-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 435 Ft

Az aukció vége: 2011-10-29 21:25
. Perger Gyula: Oltalmad alá futunk - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

Fontos